Livskvalitet sätts i fokus för Barlind

BRYGGARENKÄTEN

Livskvalitet. Det är vad Jonas Barlind uppskattar med med att vara bryggare. Här är alla hans svar på våra enkätfrågor.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?
– Det måste ha varit vinsten i ”Vega Beer Bandy” under GBG Beer Week… närå, skämt åsido så var det ingen direkt händelse. Är mer fascinerad över att det funkar och går runt med ett litet bryggeri och det ger mig livskvalitet.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?
– Drygt 14 000 liter, räknar med något liknande nästa år.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.
– Egentligen kan jag inte svara på det då jag bara testat öl från ett fåtal av alla bryggerier. Av de jag testat är det många som imponerar, inte minst i Göteborgsområdet. De öl som Dugges bryggt och som jag druckit under året har varit grymma, oavsett ölstil och varumärke, så mitt svar får bli Dugges.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?
– För svensk öl tror jag fortfarande att det handlar mycket om att få fler personer att intressera sig för hantverksöl. Viktigt är då givetvis att vi som brygger håller en hög och stabil kvalitet på produkterna. Att driva ett hantverksbryggeri i Sverige är ingen guldgruva (som många verkar tro) om man ser till det ekonomiska utfallet, men det ger mycket annat positivt som inte kan mätas i pengar. Vi har alla en story att berätta och en tanke med varje öl som vi brygger och det är viktigt att få fram för att skapa intresse.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?
– Äntligen en lättbesvarad fråga 😃. Det blir flytten av mitt bryggeri från svärmors garage ner till Ishuset i Björkö hamn. Som närmsta granne får jag då havet både i öster och väster. Flytten blir ett lagom steg och kommer att skapa nya möjligheter att utveckla verksamheten.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?
– Skulle gärna dricka en stor imperial stout med Ronny från Beernews. Då skulle vi äntligen få möjlighet att i lugn och ro få prata kemi en hel kväll 😁.