Gillet fixar med ny festival i Göteborg

Bryggaregillet i Göteborg fixar med en ny ölfestival. I början av februari är det dags på Lindholmen Food Market.

Bryggaregillet är nu uppe i cirka 25 medlemmar och är ett sätt att få de många Göteborgsbryggerierna att samarbeta så mycket som möjligt. En gemensam ölfestival har genomförts på Haket och nu är det dags igen.
Den här gången blir festivalen på Lindholmen Food Market och datumet är satt till 2 februari.
– Det blir en ganska mäktig grej, tanken är att alla bryggerier tar med ett till två öl. Vi vill jobba med att förstärka alla våra bryggerier och även Göteborg som ölstad och kände att det vore kul att göra något ihop igen, säger gillets ordförande Ola Jonsson.
Under en ganska lång tid har det funnits samarbeten mellan Lindholmen Food Market och lokala bryggerier. På lördagarna har ett par bryggerier funnits med på matmarknaden, men nu blir det alltså en mer massiv insats av bryggerierna.
– De som varit där brukar sälja en hel del öl. Vi tänker att det här är ett bra sätt att nå ut till lite nya människor också, även om vi förstås hoppas att de ölintresserade också ska komma, säger Jonsson.
Så här långt har 15 bryggerier tackat ja och inget har sagt nej. Det kommer att vara fritt inträde till eventet och sedan betalar de besökande för de öl de dricker.
– Det blir en unik grej med så många Göteborgsbryggerier på en gång, och vi kommer gemensamt att marknadsföra det här i sociala media, säger Jonsson.