Liverpool hyllas med öl under titeljakten

Fotbollslaget Liverpool och Carlsberg har samarbetat i 26 år, Lagom till slutspurten i Premier League släpps nu ett specialöl med röd malt som hyllar klubben.

Alla som gillar fotboll vet hur tätt det är i toppen av engelska Premier League. Manchester City och Liverpool har varit helt överlägsna och jagar nu båda ligatiteln med tre matcher kvar att spela.

Lagom till det släpper Carlsberg ett nytt öl som är en hyllning till Liverpool. I 26 år har det danska bryggeriet sponsrat Liverpool FC och nu ska det synas ordentligt.

Carlsberg Red Barley är en röd pilsner bryggd på röd malt och tappad på röd flaska.

– När vi fick uppdraget att brygga en helt röd öl åt Liverpool FC visste vi att det skulle bli en utmaning. Tack vare stark laganda och en oupphörlig kämpaglöd kan vi idag stolt presentera Red Barley. En öl signerad av Carlsberg, tillägnad Liverpool FC och deras supportrar, säger Brigitte Skadhauge på Carlsberg Research Laboratory.

Ölet har sin premiär i kväll när Liverpool spelar hemma mot bottenlaget Huddersfield. En inte allt för vild gissning är att Liverpoolfansen kan skåla in tre nya poäng efter matchen.

Den röda malten är svår att odla, men Carlsberg laboratorium har lyckats odla fram tillräckligt mycket för en batch med öl. Under maj kommer ölet också att finnas på en del av O´Learys barer i Sverige.