Lisa vill lyfta fram lokala bryggerier

SOMMAR 2019

Lisa Snellström, här i mitten och med Maja Kozul och Fredric Johansson, svarar på våra frågor.

Lisa Snellström är ordförande i Sällskapet Malte. Nu svarar hon på våra sommarfrågor.

1. Du får bara dricka ett enda öl under resten av ditt liv. Vilket öl väljer du och varför?

– En klurig fråga, just säger jag nog en nypeggad London Pride – alltid lika gott.

2. Vilka är världens tre bästa ölländer? Lista och förklara.

– Sverige. Jag bor här. Danmark, eftersom det är väldigt nära hemmet med flera bra bryggerier och ölställen (Jag bor i Malmö) USA. Detta land fick upp mina ögon för spännande öl istället för en stor stark för flertalet år sedan.

3. Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet?

– Många bra bryggerier man vill lyfta fram, men går man på mitt tema in första frågan så är svaret bryggarkollektivet Minus-1 som huserar i Bishops Arms Gustav Adolfs Torgs före detta tvättstuga. Alltid lika skoj att se när hembryggare har möjlighet att dela med sig av sina brygder!

4. Hur mycket kommer du att vara ledig i sommar och vad ska du hitta på?

– Tanken var tre veckor, och i skrivande stund är jag på andra veckan. Hoppade in på ett jobb i Birmingham under två dagar och tänkte att man kunde få sig en trevlig pint eller två, men det var jobb inpå småtimmarna varje dag istället. Ett stad som jag njutit av istället är faktiskt här hemma i Malmö, spännande ölställen och så har jag en underbar takterrass jag gärna hänger på med en god öl i handen så länge vädret tillåter.

5. Vilken är Sveriges bästa ölfestival? Motivera.

– För några år sedan för jag Sverige runt och gick på öl- och whiskyfestivaler. Nuförtiden är det färre besök, kanskr har man blivit äldre och mer bekväm av sig? Det kan även vara så att Brewskival kickade igång för några år sedan som gjorde att man hade det man letade precis runt hörnet.

6. Hur tror du att det ser ut med gårdsförsäljning av öl och vin i Sverige om tre år?

– Jag hoppas vi kommit längre med gårdsförsäljning av både dryck och andra livsmedel. Ett underbart sätt att stötta lokala producenter, hitta nya spännande smaker och favoriter av diverse produkter. Tror jag att vi är igång med detta med något som innehåller lite högre alkoholhalt om tre år? Tyvärr inte, men hoppas att jag blir motbevisad.