Bryggverket satsar på mycket nytt

Albin Stenberg och Patrik Hellström är ägarna till Bryggverket som nu vill satsa stort. I mitten Jesper Eriksson som efter sommaren börjar att jobba heltid på bryggeriet. Foto: Privat.

Nyligen fyllde dom fem år. Nu vill Bryggverket ta nya steg framåt. Flytt, egen bar och expansion är målet.

Beernews berättade i förra veckan om den fest som Bryggverket fixade med i Umeå i förra veckan i samband med att man fyllde fem år.

Nu är firandet över och man blickar framåt. Där finns planer på en flytt och en rejäl utökning av produktionen.

– Vi siktar på att göra det här, väntar på svar när det gäller lokalen, säger Patrik Hellström på bryggeriet.

Sedan årsskiftet är det Hellström och Albin Stenberg som äger bryggeriet, som har haft sin verksamhet ett par mil utanför Umeå. Nu vill man flytta in i staden.

– Vi hoppas på att kunna byta lokal vid årsskiftet. I dag har vi 160 kvadratmeter med alla biytor, i den nya lokalen får vi 340 kvadratmeter, det blir en stor skillnad, säger Hellström.

Flytten öppnar för att satsa på en egen bryggeripub när flytten väl är genomförd.

– Vi siktar på att ha en bryggeripub där vi har öppet för alla som vill komma, säger Hellström.

Även när det gäller kapaciteten är planen att det ska hända en hel del. Bryggverket på 1000 liter blir kvar men antalet tankar utökas rejält.

– I dag har vi tre tankar på 1000 liter och två tankar på 2000 liter. Målet är att köpa in två nya på 1000 liter och två nya på 2000 liter. Då skulle vi kunna brygga 13 000 liter öl per månad, säger Hellström.

Än så länge är allt inte spikat, men planerna är långt gångna.