Lina redo för sjunde All In Beer Fest

Lina van der Zwan är nöjd med uppställningen av bryggerier inför All In Beer Fest Foto: Ronny Karlsson.

En del etablerade bryggerier. Men också några nya som troligen kommer att växa snabbt. Så ser det ut när All In Beer Fest genomförs för sjunde året i rad i helgen.

46 utställare i 44 olika montrar blir det och platsen är som vanligt Eriksbergshallen på Hisingen.

– Det är femte året i rad med det här upplägget. Det var då vi skruvade upp och jag blev ansvarig, säger Lina van der Zwan.

Hon bor numera i Malmö, men har inga problem att ha hand om festivalen i Göteborg med hjälp av dagens teknik. I fjol utökades festivalytan en del och så blir det även i år.

– Nu blir det en vecka i Göteborg för mig, och det vi kan förbereda är klart. Det mesta är i ordning och det som händer utöver det vanliga får vi lösa då.

Det är som vanligt en spännande uppställning med bryggerier på årets festival. Även van der Zwan är nöjd med de 46 utställare som dyker upp.

– Vi hade gärna haft några amerikanska bryggerier till, men det är inte alltid så lätt att ordna. Samtidigt är det kul att få lite nya europeiska bryggerier också. Det känns alltid bra att hitta lite uppstickare som inte redan har fått en stor hype.

Vid årets upplaga dyker det bland annat upp nya moderna bryggerier från Tyskland och Ryssland. Givetvis blir det också en del amerikanska bryggerier och några av de allra bästa svenska. Här är listan på alla deltagare.

Förhoppningen är att samla runt 2500 personer till de tre passen på fredag och lördag. Då räknar Lina van der Zwan med att det blir fullt på lördagskvällen, men lite mindre folk på de två andra passen. Publiken har trots den ökande konkurrensen hittat tillbaka till All In Beer Fest år efter år.

– Det känns som att vi står oss bra. Vi får mycket beröm för att det är en mysig och genuin festival hos oss, säger van der Zwan.