Lena vann resan till ölfestival i London

Resa och boende i London och gratis öl på en hel festival. Det blev priset för Lena Melin som vann Dugges och We Are Beers tävling under Gbg Beer Week.

Ett av eventen under GBG Beer Week var en tap takover med brittiska bryggerier på Brewers Beer Bar på Tredje Långgatan. I samband med den arrangerades också en bildtävling och nu är det klart med vinnare.

Det blir Lena Melin som får åka till London Craft Beer Festival. Sambon och hembryggaren Sebastian Rutgersson blir den som får åka med.

– Det var han som var på eventet och berättade om tävlingen så det är klart att han ska åka med, säger Lena Melin.

Hennes bild gick till final och i den avgörande omröstningen stod hon till slut som vinnare av hela tävlingen. Nu väntar en långweekend i London i början av augusti där de båda får resa och hotell betalt. De får också gratis intträde och öl på den populära London Craft Beer Festival. Det är WeAre Beer som står bakom den festivalen, precis som festivalerna i Bristol och Edinburgh.

– Det var väldigt länge sedan jag var i London, då var jag ett barn, säger Melin.

Lena Melins vinnande bidrag.

Hennes ölintresse har tagit fart under de senaste åren, inte minst tack vare sambon Sebastian som faktiskt så sent som för någon vecka sedan vann Amylases hembryggartävling.

– Förr i tiden var min favorit Pripps Blå och egentligen gillade jag inte öl alls. Men nu tycker jag bäst om imperial stouts. Det är kul att utforska nya öl och intresset tog fart tack vare Sebastian.

På London Craft Beer Festival kommer nya möjligheter att prova nya öl. Över 80 olika bryggerier kommer att finnas på plats och alla de mest hajpade brittiska bryggerierna kommer att locka med öl.

– Det ska bli väldigt kul, säger Melin.