Lan-Xin vill brygga mer öl med kockar

Lan-Xin Foo är ny huvudbryggare för Warpigs i Köpenhamn. Nu berättar den nya nyckelpersonen om sina planer för den populära bryggeripuben.

Lan-Xin har funnits med på resan från start när Kyle Wolak var huvudbryggare. Men Wolak lämnade jobbet i våras och i hans ställe är det Lan-Xin Foo som tagit över huvudansvaret.
– Vi har jobbat de senaste två åren med att bygga Europas, och en dag kanske även världens, bästa bryggeripub. För mig kommer det alltid att vara högsta prioritet att brygga öl med kvalitet, tweaka recept och att experimentera hela tiden.
Konceptet med Warpigs har blivit mycket uppskattat och den stora bryggeripuben har ofta gott om besökare. Tre av ölen har börjat att bryggas och distribueras även på den amerikanska marknaden och man utesluter inte att det kan bli en bryggeripub även i USA i framtiden.
Lan-Xin vill jobba mycket med att förfina saker i bryggeriet i Köpenhamn. Bland annat ska det tittas över hur man fatlagrar öl och om det finns nya metoder att använda sig av där.
Samarbeten har varit en viktig el av Warpigs verksamhet, och samarbetsölen har varit många. Lan-Xin ser gärna att samarbetena fortsätter, och vill vidga det till att gå utanför bryggarvärlden.
– När vi precis hade öppnat gjorde vi en serie med öl där vi samarbetade med kockar. Dom har en helt annat fokus än bryggare men det handlar ändå om att tillfredsställa människors sinnen. Jag tyckte det var fantastiska samarbeten för vårt fokus utökades.