Lakeside tvingades ställa in sin mässa

Jimmy Källvik på Lakeside Brewery berättar att man till slut fick göra som så många andra, ställa in sin ölmässa. Foto: Privatbild

Det blev ingen ölmässa i Ulricehamn i sommar. Jimmy Källvik på Lakeside Brewery är besviken, men till slut fick han och bryggeriet ändå ge upp.

Tanken var att det nya samarbetet med ett hotell i Ulricehamn, Beer and Fine Spirits, skulle ha haft sin första mässa den här veckan.

– Det är en besvikelse. Vi hade sett fram jättemycket emot den och hade fått tag på bra bryggerier. Men det gick inte att hitta någon form av ekonomi i det med tanke på restriktionerna, säger Jimmy Källvik.

– De flesta bryggerierna förstår nog att det inte går att genomföra, det måste ju finnas ekonomi i det för dem också.

Så nu planerar man i stället för nästa år. Att köra det senare i år är inte aktuellt.

– Även om restriktionerna försvinner så kanske det blir bakslag och då skulle vi få stänga ner igen. Och vi vill inte lägga ner så många timmar för ett kanske. Då är det bättre att köra nästa år i stället, då vi kan vara mer eller mindre säkra på att den går att genomföra.

De som beställt biljetter har fått ett erbjudande om att få pengarna tillbaka eller att använda dem på mässan 2022.

Och kanske var det tur för Lakeside. Just nu har Jimmy fullt upp med att producera så mycket öl han kan.

– Vi måste stänga våra tankar några veckor när vi ska installera vårt nya bryggverk och nya jästankar, så vi fokuserar på att brygga så att så mycket öl som möjligt för att ha på lager, säger Jimmy Källvik.

Beernews skrev om satsningen förra hösten. Men processen har dragit ut på tiden.

– Det har varit förseningar på grund av corona och sen fanns det inga containrar i Kina, så det var jättehård konkurrens om containrar bara för att få hem sina grejor, avslutar han.