Lakeside Brewery satsar på ölfestival

Jimmy Källvik på Lakeside Brewery satsar på en ny ölmässa i Ulricehamn. Foto: Privat.

I juni slår Sveriges färskaste ölmässa förhoppningsvis upp dörrarna. Det är Lakeside Brewery som gör en gemensam satsning med ett hotell i Ulricehamn.

Fast det är med viss nervositet som Jimmy Källvik säljer biljetterna till Beer and Fine Spirits i Ulricehamn. Allt hänger på att covidrestriktionerna hinner lättas upp betydligt innan sommaren.

– Vi hoppas kunna genomföra den, men går inte det är första tanken att flytta fram den, i värsta fall ett år, säger han.

Biljettförsäljningen började i december och av allt att döma finns en viss skepticism även hos presumtiva mässbesökare, hittills har man sålt ungefär en sjättedel.

– Ja, det går sisådär än så länge, många tänker nog att coronan måste släppa lite mer innan de vågar köpa.

Men utöver coronaproblematiken så rullar planeringen på. Mässan är tänkt att ha både bryggerier och sprittillverkare 4-5 juni på Hotell Bogesund i Ulricehamn i juni.

– Vi vill ha 15 renodlade bryggerier och fem sprittillverkare och vi har fått bra respons. I dag är tolv bryggerier och 2 sprittillverkare klara.

– 90 procent är från trakten, men vi har även ett par bryggerier som kommer längre ifrån.

Jimmy har gått och ruvat på tanken om en festival en längre tid utan att göra slag i saken. Men så vid en ölprovning träffade han en person från Bogesund.

– Jag frågade honom om de ville vara med och jag hann knappt med att avsluta meningen innan han svarade ”det är klart att vi ska vara med” …

Totalt finns drygt 800 biljetter till två mässdagar samt efterfest och för den som är musikintresserad kan meddelas att rockveteranerna Sator kommer att spela på efterfesten.

De bryggerier som hittills är offentliga är Lakeside Brewery, Åsalid Brewery, Proton Brewery, Rosenhill Hantverksbryggeri, Björknäs Bryggeri och BrewOre.