Inga besked om porterfestivalen innan sommaren

Otto "Porter-Otto" Lundell hoppas att det ska bli fest i novembermörket. Foto: Peter Lindh

Det ser ut som att det kommer att bli en porterfestival i höst. Otto ”Porter-Otto” Lundell är försiktigt optimistisk.

Den 13 november är det tänkt att 2021 års upplaga av Porterfestivalen i Göteborg ska äga rum på Waterfront Hotel i Göteborg, säger Otto Lundell på arrangerade Porter Drinkers Association.

– Jag tror det, men vet inte riktigt. Men om myndigheterna kan hålla tidsplanen för restriktionerna så siktar vi mot att köra då. Hotellet är bokat sen lång tid tillbaka.

– Vi har inte vågat gå ut med något datum än för att ingen riktigt vet när alla restriktioner ska hävas. Det pratas om att det ska komma mer information efter sommaren och vi behöver veta senast i september om vi ska kunna dra igång. Blir det inga besked då så väntar vi ett år och går över till att ha festivalen jämna år i stället.

Porterfestivalen har till skillnad från många andra ölfester inte tvingats ställa in förra året, eftersom den bara arrangeras vartannat år och den senaste var 2019.

Eftersom man inte vet hur det blir så har man heller inte börjat bjuda in bryggerier till festivalen.

– Det är lite för tidigt, men sen har vi sagt till såna vi träffat att vi hoppas kunna genomföra festivalen, men det blir en mindre festival än det var förra gången eftersom det blir så sent.

Så om allt fungerar med restriktionerna kan Göteborgarna och andra inresta få sig ett riktigt festligt november. Bara en vecka tidigare är tanken att All In Beer Fest ska genomföras.