Lageröl i fokus på Göteborgsevent

Bildspel

Bild 1 av 6

Gittan och Torgny Westerlund passade på att njuta av lageröl. Det var inte första gången, Torgny är nämligen ordförande i Prippklubben.

 

Lagerölet sattes i fokus på Flying Barrel i Göteborg i helgen. Bland annat ville man lyfta fram hur allt fler småbryggerier brygger lager.

Lageröl är det som de allra flesta svenskar väljer när de ska ha en öl. Den allra mesta av ölen som köps är producerad av stora bryggerier, men kanske är lagerölen på väg att bli allt mer intressant även för de mindre bryggarna.

I fredags var fem småbryggerier inbjudna för att visa upp sina lageröl på Flying Barrel i Göteborg. Beerbliotek, Odd Island, Göteborgs Nya Bryggeri, Spike och Poppels hade lageröl att locka med till de många gästerna.

– Lageröl är mer accepterat även bland nördar idag. Men det har hela tiden varit vår största grej, sade Martin Lundh från Göteborgs Nya Bryggeri.

En som gillat lager länge är Torgny Westerlund. Han är ordförande i Prippklubben och tycker sig se ett större intresse även bland de som tidigare druckit andra typer av öl.

– Jag tror att folk börjar bli lite trötta på alla smaker och att lagern är på väg tillbaka, sade han innan han smakade av sin första öl.

Beerbliotek har bryggt flera hundra olika öl, men har nyligen släpt sin blott andra lageröl.

– Vi ville göra en tysk pilsner som inte är överdriven på något sätt. Vår nye bryggare James (Boatright) har bryggt mycket lageröl tidigare och det har nog spelat in, sade Adam Norman på Beerbliotek.

Nu återstår att se om nördarna vill dricka lageröl i samma utsträckning som india pale ale och annat.