Kvartersölfest drog fulla hus i Stockholm

Igår samlades många av Stockholms bästa bryggerier när Waza Restaurang & Bryggeri och Brisket and friends på Upplandsgatan bjöd in såväl bryggerier som andra ölälskare till en minifestival.

19 bryggerier var inbjudna för att vara med på Wazas och Brisket and friends ”Norra Bantorget Block Beer Party 2021” och det var en hel del andra som ville komma dit för att se vad bryggerierna hade att erbjuda.

Gänget på Wasa Restaurang & Bryggeri fick slita en del för att hinna med att servera. Foto: Peter Lindh

Och det var blandad uppsättning öl som Stockholmsbryggerierna hade tagit med sig.

Efter en trög start där det saknades en del fat kom eventet igång ordentligt och när väl folk slutat jobbet blev det fullsatt på båda restaurangerna.

Så här glada är Brisket and friends kökschef Christoffer Johansson och restaurangchef Wilhelm Kappen när de får stämpla ut och dricka öl i stället.

En hel del bryggarfolk fanns på såväl Waza som Brisket, med ansikten från allt från Nynäshamns Ångbryggeri och Hop Notch till Omnipollo och Nacka Bryggeri.

Det är andra gången som ”Norra Bantorget Block Beer Party” arrangeras, förra gången var 2019, 2020 blev det inget på grund av pandemin.

Här nedan kan du se ett bildspel från festen.

Charles Cassino skötte samordningen av ölleveranserna till eventet, och hade en del att göra. Inte riktigt alla öl kom när de skulle.

Bild 2 av 16

Charles Cassino skötte samordningen av ölleveranserna till eventet, och hade en del att göra. Inte riktigt alla öl kom när de skulle.