Köksbryggeriet fick finbesök från EU

Beslutet är taget i riksdagen. Men visst blev det en del snack om gårdsförsäljning ändå när EU-parlamentarikern Christofer Fjellner besökte Sundbybergs Köksbryggeri.

Fjellner (M) har varit en av de flitigaste förespråkarna för gårdsförsäljning av öl och vin i Sverige, och gladdes förstås när riksdagen tog beslut om att jobba vidare med frågan.

Nyligen besökte han Sundbybergs Köksbryggeri och då kom frågan upp igen.

– Jag tycker att bryggerier som detta visar vilken potential som finns i att tillåta gårdsförsäljning. Förutom en imponerande lokal möts jag också av passionerade människor som brinner för att tillverka god öl med hög kvalitet, sade Fjellner.

Peter Bergholtz på bryggeriet höll förstås med i frågan om gårdsförsäljning.

– Jag tror att alla i branschen är positiva. Vi känner att vi vill ha gårdsförsäljning som riktar sig till mindre producenter. Vi är absolut positiva till förslaget. Jag kan inte se att det skulle hota Systembolagets monopol heller. Vi vill inte konkurrera med Systembolaget och vi är i grund och botten positiva till en restriktiv alkoholpolitik, kommenterade han.

För Fjellner blev det en spännande stund i bryggeriet som har en minst sagt annorlunda lokal.

– Gårdsförsäljning är bra för turism, jobb och ekonomin utanför storstäderna. Men bidrar också till att städer blir mer levande. Att bryggeriet ligger i en gammal kyrka visar på skapandekraft och nytänkandet som ofta kommer med mikrobryggerierna.