Kock drar igång ny ölfestival i sommar

Tomas Gustafsson på Matverkstaden ska dra igång en ny festival i Malmö. Foto: Privatbild

Malmö får en ny ölfestival i sommar. Det är den prisbelönte kocken Tomas Gustafsson som ligger bakom den i samarbete med Hyllie Bryggeri.

Den 30 juli är det tänkt att samla ett tiotal bryggerier på Matverkstaden i de gamla lokstallarna i Kirseberg i Malmö. Namnet är inte helt klart än, men troligen blir det Matverkstaden Beer Fest.

Tomas Gustafsson på Matverkstaden har tagit hjälp av Hyllie Bryggeri, som genom Erik Frithiof har erfarenhet av festivaler. Han driver tillsammans med Glenn Pålsson Great Swedish Beer Festival i samma stad.

Det kommer att finnas gott om sittplatser både utomhus och inomhus på Matverkstaden Beer Fest. Foto: Privatbild

– Vi vill plantera Matverkstaden som en öldestination och vi älskar att jobba med duktiga hantverkare inom mat och dryck. En ölfestival passar utmärkt in i den tanken, säger Tomas Gustafsson.

– Vi börjar litet och enkelt och kan sen ha möjlighet att växa mer de kommande åren. Restaurangen och uteserveringen rymmer cirka 1000 gäster och konceptet vi redan har bygger på food trucks med en bred repertoar så det finns alla möjligheter att detta blir en riktig höjdardag för alla.

Målet är att få med omkring tio bryggerier samt en ciderproducent och man har kommit en bra bit på vägen redan. Här är de utställare som tackat ja hittills.

Hyllie Bryggeri

Stigbergets Bryggeri

Dry & Bitter

Brekeriet

Ten Hands Brewing

AKiA

Dryg Cider