På 18 månader var han på 467 bryggerier

Great Divide är ett av många bryggerier i Denver och Paul Mayhill besökte dem alla. Foto: Great Divide

Coloradobon Paul Myhill har lyckats med bedriften att besöka mer än 460 bryggerier på 18 månader.

Paul Myhill, också känd som Colorado Beer Guy, hade inte planerat sin bedrift i förväg. Det började betydligt blygsammare.

– Min mor tog sitt liv för ett antal år sen, så på hennes födelsedag brukar jag gå ut och göra min grej. Den här gången hade jag en kompis med mig och det slutade med att vi besökte fem bryggerier den kvällen och sen fortsatte jag bara, säger Paul till greeleytribune.com.

Tillsammans besökte de 30 bryggerier på tio dagar och bestämde sig sen för att klara 100 bryggerier på 100 dagar. Sen 365 på 365 dagar. Och så vidare upp till 467 bryggerier, bryggpubar och bryggeriägda restauranger på 18 månader.

Intresset för öl har Paul Myhill tagit med sig från England där han växte upp. Han flyttade till USA och Texas när han var 14 och började brygga öl när insåg att det var betydligt svårare för minderåriga att få tag på alkohol i Texas än i England.

– Det var inte som idag när hembryggarna gör det utifrån en djup kärlek till hantverksöl. För oss var det en nödvändighet. Om vi ville ha anständig öl i Texas mellan 1978 och 1982 var vi tvungna att brygga den själv.

Att han kunnat besöka så många bryggerier på så kort tid förklarar han med att han kunnat jobba på distans.

– För mig var bryggeriet som ett kafé, så länge jag hade en dator och wifi, så kan jag sitta vart som helst och göra mitt jobb, säger han.

Paul Mayhill har besökt alla bryggerier som finns i Colorado, men eftersom nya öppnar hela tiden så tänker fortsätta för att hålla listan komplett. Utöver bryggerierna i Colorado har han även gjort avstickare till ytterligare 150 bryggerier utanför Colorado.

Läs mer på greeleytribune.com.