Klassiskt punkband spelar på ölveckan

Det klassiska punkbandet Troublemakers. På ett bryggeri i Göteborg. Det blir verklighet under Gbg Beer Week.

Det är Beerbliotek som satsar på en riktig musikkväll första lördagen under ölveckan. Man bjuder under dagtid in allmänheten att se på när det bryggs en öl tillsammans med In Flames-killarna i Odd Island. Den ölen har då redan bryggts hos Daniel Svensson och Peter Iwers i Kungsbacka, och serveras på plats medan den nya batchen bryggs. Ölet är en melon-witbier med namnet ”Göteborgs-Wits”.

På kvällen blir det sedan konsert med punkbandet Troublemakers. Ett kultband för många i Göteborg.

– De har hållit på sedan 80-talet och är verkligen klassiska. Det här blir deras enda spelning i Göteborg i år, säger Henrik Bengtsson på Beerbliotek.

120 biljetter kommer att släppas till konserten med bandet som genom åren släppt skivor som ”Mental Kristid”, ”Erektion” och ”Idiot”.

Över huvud taget kommer det att hända betydligt fler saker på de olika bryggerierna under den kommande ölveckan. Beerbliotek satsar på glassprovning, ost tillsammans med öl, samt förstås releasen av den officiella ölen för Gbg Beer Week.

West Coast kommer att ha öppet flera kvällar på bryggeriet, och samma sak gäller för Spike. I takt med att tillstånden för provsmakning av öl på bryggerierna blir fler, blir också bryggerierna en naturlig del av eventen under veckan.