Klassiska bryggeriet tvingas banta rejält

Boulder Beer Company startades 1979 och var då Colorados första bryggeri. Men nu krisar det rejält för företaget som i fortsättningen bara blir en bryggeripub.

De första ölen kom ut på marknaden 1980 och sedan 1990 har Gina Day varit ägare för bryggeriet. Men i en ölvärld med ökande konkurrens har det inte gått något vidare för det klassiska bryggeriet den senaste tiden.

2014 bryggdes det 3,5 miljoner liter och i fjol var produktionen nere i 1,9 miljoner liter. Nu lär det bli betydligt mindre öl bryggt, för företaget ställer om hela verksamheten och blir i fortsättningen en bryggeripub.

– Gina tittade på varje möjlighet för att göra företaget stabilt och det här var det som kändes bäst. Det var viktigt för henne att företaget skulle leva vidare, säger Tess McFadden på bryggeriet.

20 av de 50 anställda kommer att sägas upp och när ölen som redan är bryggd finns färdig är det aktuellt att sälja utrustningen. Därefter får ölintresserade ta sig till bryggeripuben för att dricka Boulder Beer Companys öl på fat.

Det sista ölet som producerades i den stora anläggningen var 40th Anniversary Ale, en ljus strong ale som fatlagrats.