Puben lagrar belgisk öl inför Brexit

Terry Hughes har köpt in öl så han klarar en bit in på nästa år i puben Belgian Monk. Foto: Belgian Monk.

Hur går det att få tag på belgisk öl om det blir en hård Brexit? Den här pubägaren chansar inte utan har köpt upp ett lager som ska räcka året ut och lite till.

Det är fortfarande mycket som är oklart när det gäller britternas utträde ur EU. Många fruktar en så kallad hård Brexit där man lämnar utan ett avtal och det kan få svåra konsekvenser för många branscher.

Terry Hughes driver puben Belgian Monk i Norwich och där har han fokus på belgiska öl. Hans oro inför Brexit fick honom att börja köpa in så mycket öl som möjligt. Nu sitter han med ett lager som ska hålla kunderna en bit in på nästa år.

– Även om vi lämnar utan avtal så borde det värsta ha lagt sig i början på nästa år och då vet vi mer om hur vi kan gå vidare, säger Hughes.

Än så länge finns inga beslut och det är inte mycket tidsmarginaler kvar. Premiärminister Boris Johnson vill lämna EU sista oktober och dit är det bara några veckor.

– Vi kan inte bara sitta och titta på. Vi kan inte hamna i en situation där vi står utan öl, det är det ju vi lever på, säger Hughes.