Klart med vinnaren i Årets Ölutvecklare

Bildspel

Bild 1 av 3

Killarna bakom CanMan var lyckliga mottagare av priset för Årets Ölutvecklare 2019. Prisutdelare var Carlsbergs Henric Byström.

CanMan är årets Ölutvecklare 2019. Priset delades ut i samband med Nöjesguidens ölmässa i Stockholm under lördagseftermiddagen.

Företaget CanMan har växt snabbt under de senaste åren. Vid starten i Umeå för några år sedan hade man inte räknat med den utveckling som faktiskt blivit.

I dag jobbar man med burkning av öl hos ett stort antal bryggerier i Sverige och även utomlands.

Företaget kom in i branschen exakt rätt tid, då burken började att bli mer populär. Nu är den för många mindre bryggerier en självklarhet och då är CanMan en bra samarbetspartner för de som av olika anledningar inte villa satsa på en egen burkningslina.

Såväl ölets kvalitet som miljöskäl har lyfts fram til burkens fördel under senare år och mycket talar för att den trenden fortsätter. Det är inte en utveckling som Can Man lär ha något emot.

Priset till Årets Ölutvecklare delas ut av Carlsberg och i fjol var det Josefine Törnqvist, Ölgäris som fick ta emot priset.

Så här lyder motiveringen.

Årets vinnare har på kort tid, och med hjälpande hand inte bara underlättat för många bryggerier utan även sett till att fler upptäcker vilket fantastiskt öl-land Sverige har blivit. Vinnaren är varken ett bryggeri eller en ölpersonlighet, utan en ambulerande produktionslina. CanMan är Sveriges första och enda mobila burktappningsföretag som hjälper lokala bryggerier över hela landet att tappa öl och läsk på burk, något som är både miljösmart och gynnar kvaliteten.