Klart med datum för nästa års GSBF

Glenn Pålsson och Erik Frithiof, här tillsammans med Mikael Dugge Engström, har nu spikat datum för nästa års Great Swedish Beer Festival. Foto: Ronny Karlsson.

Nu är det helt klart att Great Swedish Beer Festival kommer tillbaka nästa år. 24 oktober blir det ny ölfest i Malmö och nu väntar det delikata jobbet med att välja ut vilka 100 bryggerier som ska vara med.

 

Premiären för Great Swedish Beer Festival i Malmö för snart en månad sedan blev en stor framgång. Det blev gott om besökare och den allmänna uppfattningen var att festivalen var mycket trevlig.

Nu är det klart att nästa års upplaga genomförs 24 oktober 2020.

– Vi hade tänkt att ta det lugnt fram till nyår, men sedan började telefonerna att ringa. Intresset är stort och det var lika bra att köra igång, säger Glenn Pålsson som arrangerar festivalen tillsammans med Erik Frithiof.

Det står klart att det blir 100 bryggerier även kommande år, men vilka 100 som får chansen är långt från klart.

– Både bryggerier som var med och bryggerier som inte var med har hört av sig, och vi tar emot intresseanmälningarna. Men i dagsläget vet vi inte riktigt hur vi ska välja ut de 100. Vi vill inte ha exakt samma 100 bryggerier, men det kanske löser sig automatiskt, säger Pålsson.

Han berättar att just frågan om vilka som ska få vara med är lite halvjobbig att ta tag i. Det lär vara betydligt fler än 100 bryggerier som vill vara med nästa år.

– Vi är i alla fall måna om att ha en bra geografisk spridning. Det här ska vara en festival som sammanbinder hela Sverige.

Här kan du se en film som gjorts om premiärfestivalen.