Konceptet tar form för Stockholm Brewing

Stockholm Brewings nysatsning tar form allt mer. 1 oktober ska man brygga på det nya stället, det är klart med lösning för restaurangen och via crowdfunding ska man få in pengar till foeders.

Beernews har tidigare berättat om Stockholm Brewing och deras flytt till Gärdet i Stockholm, där man ska ha både bryggeri och restaurang.

Med hjälp av crowdfunding ska man finansiera inköp av två stora foedertankar. Målet är att få in 75 000 kronor och det lär lösa sig.

– Det känns lite sjukt, vi fick in en tredjedel av pengarna bara på någon dag, säger Niklas Jakobsson.

Det är nu också klart med en lösning för den restaurang och bar som ska finnas i anslutning till bryggeriet. Sommellieren Emil Thunström blir en av delägarna tillsammans med Stockholm Brewing, och dessutom ska Mauritz Larsson och Agnes Larsson Stormgaard finnas med och driva restaurangen.

– Det känns jättekul med det samarbetet, Mauritz och Agnes driver en grönsaksodling utanför Botkyrka och har kört lite catering. De var högst upp på min lista för partners till restaurangen och det de står för går i linje med vad vi gör på bryggeriet med lokalproducerat och ekologiskt, säger Niklas.

Samarbetet kommer dessutom att handla om mer än bara restaurangen. På gården utanför Botkyrka finns planer på att bland annat bygga upp ett koelschip och att jäsa öl där. Dessutom ska man skaffa sig djur som blir en del av verksamheten.

– Vi ska ha lamm, kor och värphöns och de ska matas med vårt drav. Vi vill skapa ett kretslopp på egen hand.

Bryggverket på 1000 liter ska flyttas med till Gärdet och målet är att börja brygga så snabbt som möjligt efter att man får tillgång till lokalerna 1 september.

– Vi ska klara oss med det bryggverket ett tag till. Nu får vi större utrymmen och ska kunna brygga 350000-400000 liter per år på den utrustningen.

Den nya restaurangen ska enligt planen öppna 1 oktober och nu på fredag är provsmakningsbaren på Söder i Stockholm öppen för sista gången.