Klart: Det blir en Brewskival även 2018

Det är ingen större överraskning, men nu är det klart. Det blir en Brewskival även nästa år.

Redan direkt efter årets succé med cirka 6000 besökare och drygt 70 utställare lutade det åt att Brewskival i Helsingborg skulle få en fortsättning.

Nu är det också bestämt att det blir en tredje upplaga av ölfesten.

– Vi måste bara köra och det ska bli kul. Vi fick bra respons från alla efter årets festival och det är kul att det är så uppskattat, säger Marcus  Hjalmarsson.

Under den första upplagan av Brewskival 2016 deltog cirka 30 utställare. I år var den siffran mer än dubbelt så stor och framför allt var det ett stort antal uppskattade bryggerier från USA som skapade ett stort intresse.

Även nästa år är ambitionen att locka många amerikaner.

– Alla amerikanska bryggerier ska ta med sig lite mer öl. Däremot blir det nog lite färre bryggerier totalt. Vi landar kanske på runt 65 bryggerier, säger Hjalmarsson.

Festivalen har genomförts under sista helgen i augusti, och planen är att fortsätta med det. Tanken är också att ha ett antal kringarrangemang under veckan före själva festivalen.

– Det kan bli nästan en hel ölvecka. Vi får se men det kommer att hända fler grejer runt omkring nästa år, säger Hjalmarsson.