Gusågo`– ny tävling på ölmässa i Umeå

Nolia Beer i Umeå satsar på flera tävlingar vid årets ölmässa. Bland annat ska besökarna välja ut vem som brygger nästa års mäss-öl.

Nolia Beer fick en bra start förra hösten och till årets upplaga 20-21 oktober har mässan vuxit. 30 bryggerier kommer att locka med över 100 olika ölsorter.

– Detta har gjort att vi fått en bra respons från bryggerier och intresset för att vara med har blivit enormt stort, säger projektledaren Sussi Wikström.

Men det blir också flera tävlingar under helgen. Nolia Beer Master är en tävling i sex klasser där en panel med fem domare utser de bästa ölen på mässan.

Men även besökarna får vara med och rösta. Man kan rösta på alla öl som finns med i Nolia Beer Master, och till slut utses en vinnare. Det bryggeri som står bakom vinnarölet får som pris brygga nästa år mässöl.

I år bryggdes ölet av Beer Studio och även där finns det en tävling inblandad. Beer Studios öl bryggdes nämligen tillsammans med Kristian Nilsskog från Umeå, som i sin tur vann den hembryggartävlingen som genomfördes tidigare i år. Hans pris blev att vara med och brygga mässölet till denna upplaga av Nolia Beer.