Kina nästa mål för Barnabys bryggturné

Barnaby Struves resor för Stigbergets räkning fortsätter att vara spännande. Nu är det bryggning i Kina och val av amerikansk humle som är i fokus.

Beernews har vid ett flertal tillfällen berättat om Barnaby Struve, som tog steget från Three Floyds i USA till Stigbergets bryggeri i Göteborg. Där har han fått en roll som innebär många internationella resor för att brygga samarbetsöl.

Efter att ha varit i USA och England är det nu Kina som gäller.

– Det är åtta bryggerier som från början bjudit in åtta bryggerier från Oregon för att brygga öl. Barnaby blev sedan en av de bryggarna och han är där för Stigbergets räkning, säger Nils Hultkrantz.

Han tror inte att ölet som bryggs kommer att dyka upp i Sverige, men ser det som en spännande resa för Struve trots det.

– Det är en bra bit kvar innan vi eventuellt kan exportera till Kina, men hela projektet med Barnaby handlar om att knyta internationella kontakter. Sedan får vi se vilka av projekten som kan ge frukt på längre sikt, säger Hultkrantz.

Före årsskiftet är dessutom planan att Barnaby Struve ska brygga öl hos Boneyard, Trillium och The Veil i USA, samt hos Cloudwater i England.

Förutom bryggningar har amerikanen också haft en annan viktig uppgift under sin tid på andra sidan Atlanten. Han har nämligen varit med vid en så kallad ”hop-selection” i Yakima Valley, där bryggerier kan välja ut den humle som ska användas under kommande år.

– Det är spännande och vi får se vad det kan betyda för kvaliteten på vår humle. Vi hoppas förstås att det ska ha effekt, säger Hultkrantz.