Kampanj ska ge fortsatt sänkt skatt

Brewers Association vill engagera bryggerier i hela USA i skattefrågan. Foto: Brewers Association.

Skatten är sänkt men bara på prov. Nu vill Brewers Association engagera bryggerier i hela USA för att få sänkningen permanent.

Det är på tisdag, 1 december, som Brewers Association vill få fart på hela branschen för att framföra sina krav. Det handlar då att om göra skattelättnaden för mindre bryggerier permanent. Den försöksperiod som redan förlängts en gång går ut vid årsskiftet och en skattehöjning är det sista som de hårt prövade bryggerierna behöver i corona-tider.

Mindre bryggerier har haft en halverad skatt på sin ölproduktion och det har förstås haft en positiv påverkan på deras utveckling.

– Dagens skattesatser, som infördes 2018, har tillåtit små och oberoende bryggerier runt om i landet att återinvestera i sina företag och anställa nya personer, skriver Brewers Association i samband med att de presenterar sina kampanj.

Man kommer att skicka ut listor med kontaktuppgifter till lagstiftarna och även presentera kanaler i sociala media där bryggerierna kan göra sin röst hörd.

– Vi behöver er hjälp och vill att ni deltar och delar er berättelse med kongressledamöter, och även ber era supportrar att hjälpa till, skriver Brewers Association.