Jugge övertygad om vaccinkrav på krogen

Jugge Hasselqvist tror att det blir vaccinkrav på krogen efter 1 december.

Det kan bli krav på vaccinationsintyg även på restauranger och krogar, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell, som uttalade sig vid en pressträff i dag.

Med en ökad smittspridning utanför Sverige, och till viss del även i Sverige, så varnar nu Anders Tegnell för att fler restriktioner kan bli aktuella.

Tidigare i veckan blev det klart att arrangemang med fler än 100 personer måste kräva vaccinationsintyg för att inte drabbas av andra restriktioner.

Men om smittspridningen ökar så kommer det inte att räcka, enligt Tegnell.

Då kan det bli aktuellt med vaccinpass i andra sammanhang också. Exempelvis gym eller krogar. Jugge Hasselqvist driver krogen Oliver Twist i Stockholm och han låter inte förvånad efter pressträffen.

– Det är ett nödvändigt ont. Hellre det än de restriktioner vi hade innan. Det blir meckigt, men vi har inget val. Det är inte värre än att kolla leg, säger han.

– Sen kan det förstås uppstå problem med rabiata vaccinmotståndare som kräver att bli serverade, eftersom alla redan har ont om personal.

Han är övertygad om att vaccinpass på krogar och restauranger kommer att vara en del av de nya restriktionerna som träder i kraft den 1 december.

– Märkligt om det inte blir så, det finns ju i resten av Europa. En större grej är ju det blir en inskränkning av grundlagen, men i situationen här och nu finns det inget val.