Klart med krav på vaccinpass på Nolia

”Jag tycker att det är solklart att vi ska göra det och om man tittar på alternativet så är det inget snack om att det är värt det.”, säger Nolias vd Jonas Dahlberg om kravet på vaccinpass. Foto: Pressbild

Nolia Beer X-mas Festival blir om inte först så i alla fall ett av de första arrangemangen som kräver vaccinationsbevis som en följd av de nya restriktionerna som börjar gälla den 1 december.

Den 3 december startar Nolia Beer X-mas Festival, men för att komma in krävs nu mer än biljetter. Utan vaccinbevis kommer ingen in.

Regeringen meddelade för några dagar sen att det ska det ska krävas vaccinpass på alla evenemang med mer än 100 deltagare. Om inte arrangören gör det kommer andra, ej beslutade, restriktioner att gälla.

Nolia kommer att kräva vaccinpass, och det utan tvekan.

– Jag tycker att det är solklart att vi ska göra det och om man tittar på alternativet så är det inget snack om att det är värt det. På hemsidan skriver vi att förutsätter att man tagit två sprutor, men krävde det inte innan utan hade som plan B. Det här var väl lite väntat tyvärr, säger vd Jonas Dahlberg på Nolia.

De som köpt biljett, men som inte vill eller kan skaffa ett vaccinpass i tid för mässan i början av december kommer alltså inte in.

– Då får man höra av sig till oss så får man pengarna tillbaka. Vi kommer att kräva legitimation tillsammans med vaccinpasset. Det är en trygghet för alla våra besökare, säger Jonas.

– Vi kommer att behöva ta in extra personal för att kontrollera passen, men vi jobbar redan mycket med säkerheten vad gäller distans mellan folk och liknande. Vi styr flöden på ett mycket starkare sätt än tidigare.

Med bara några veckor kvar är det fullt upp för Jonas och de andra som jobbar med mässan. Intresset är stort för festivalen.

– Det rullar på riktigt bra, vi har slut på en slottid och några andra tar slut snart. Det kommer att bli en trevlig mötesplats med bredd på dryckerna.

Egentligen är Nolia Beer X-mas Festival en nödlösning med färre utställare, som kom till för att tiden blev för knapp för att organisera den vanliga Noliamässan. Men Jonas Dahlberg är inte helt säker på att konceptet inte kommer tillbaka. kommer tillbaka.

– Det är ett test och det blir spännande att utvärdera och ta lärdomar. Det är inte omöjligt att den dyker upp igen.

Här är de utställare som är klara hittills:

Alnöl AB
Beer Studio AB
Box Destilleri AB
Bryggeriet i Umeå AB
Bryggverket AB
Brödernas Umeå AB
Champagne Joseph Desruets
Fermenteriet AB
Fjällbryggarna AB
Gårdsbryggeriet 65°N
Hernö Gin
High Coast Wine AB
Kaffak AB
Lockeby Bryggeri AB
Mackmyra Svensk Whisky AB
Noisy Bastards Brewing Company
Norrbottens Destilleri AB
Northern Brewers
Olivhus AB
Philip Morris AB
Reinklou Bryggerier AB
Revsunds Brewery AB
Skellefteå Bryggeri AB
Sushi Yama
Tjaerdalen Beer & Whisky
U&me beer
Vivsta Destilleri
Westerbottens Bryggeri AB
Wine Brothers & co KB