Johan tar med sig folköl in i finrummet

Johan Lindberg ska hålla ölprovning på NK i Göteborg. Foto: Privatbild

I slutet av april möts NK:s kunder i Göteborg av något annorlunda när Johan Lindberg från Fölkpodden ska hålla ölprovningar där för första gången.

Den 28 april är det premiär för en serie folkölsprovningar på varuhuset NK i Göteborg och totalt ska Johan Lindberg hålla tre ölprovningar där med folköl från lokala hantverksbryggerier.

– Det kommer bli tre öl med olika stilar, förhoppningsvis något som passar alla. Det känns kul att få ta in folkölet i nåt slags finrum och jag skulle tro att besökarna har lite olika erfarenheter av just folköl. Så det känns bra att få visa upp några av de bästa folkölen just nu, säger Johan.

Han har en del erfarenhet från folkölsprovningar, förra året genomförde han sju provningar och hoppas att det blir fler framöver.

– Klart att det är kul att kunna ta sig ut mer, även om jag tycker att digitala provningar funkar väldigt bra också. Det blir enklare för fler att vara med. Så en kombination framöver med både provningar på plats och digitalt känns som en bra lösning.

Förutom att vara en av två i podden Fölk har Johan även synts i andra ölsammanhang tidigare. 2018 startade han folkölsbutiken med samma namn, som tvingades att stänga efter bara ett år på grund av problem med tillståndsenheten i Göteborg.

Sen dess har han fortsatt missionera för folköl via sitt instagramkonto @burkarochflaskor och podden, som han driver tillsammans med Andrine Johansson.

– Det känns lite som en revansch för folkölet! Att ett öl som historiskt sett har varit rätt så smutskastat, som varit en ”nödraket” och en ”plan b”, nu ska få ta sig in på ett av Sveriges anrikaste varuhus känns som den perfekta upprättelsen för folkisen.