Jodå, visst finns det öl till fotbollsfansen

Är bristen på öl ett problem för svenska fotbollsfans i Ryssland? Nja, de vi haft kontakt med vittnar snarare om motsatsen.

I samband med Sveriges premiärmatch mot Sydkorea tog ölen slut på flera av pubarna före och efter matchen. Samtidigt kom rapporter att krogar i Moskva stod utan öl på grund av alla törstiga fotbollsfans.

Men är det verkligen så? De som Beernews haft kontakt med vittnar snarare om motsatsen.

– Jag bor i Kaliningrad, så jag kan bara svara för läget här, och här råder det ingen brist, varken på restauranger eller i affärerna, berättar Daniel Niklasson, som alltså kan följa fobolls-VM ”på hemmaplan”.

Kaliningrad är en av städerna där det spelas VM-fotboll. Kroatien – Nigeria har spelats, nästa match är Serbien – Schweiz som följs av Spanien – Marocko och England – Belgien.

– Kroaterna festade hårt, berättar han.

Daniel Niklasson med sonen Erik framför VM-stadion i Kaliningrad.

Han följer förstås de svenska matcherna, och även en hel del andra matcher, bland annat från det ställe som byggts upp av Fifa utanför arenorna.

– Fifa Fanfest har bara Bud tyvärr om det räknas som öl. Men det är det officiella partystället utanför stadion i alla städer, det blir nog ett besök där när Sverige spelar på lördag, menar Niklasson.

Jan Berglund är i Moskva och han berättar i en kommentar på sociala media att läget är lugnt när det gäller öltillgången.

– Jag hade inga problem med att hitta pubar i Nizjnij och här i Moskva är det då ingen brist på öl. Sitter med en Satan White från De Block i handen nu. Går man ut från FIFA-inhängnaden är det precis som vanligt, skriver han.

Kanske ändå helt okej läge när det gäller öltillgången för fotbollsfansen. Frågan är dock om ölen räcker om Sverige även skulle slå Tyskland på lördag. För då lär det bli fest!