Välgörenhet viktigt för många bryggerier

Bryggerier handlar inte bara om öl utan det finns ofta ett starkt intresse för att ställa upp för samhället i stort. Fler än 80 procent av de brittiska bryggerierna är involverade i någon form av välgörenhet.

Det är organisationen SIBA som tittat på engagemanget hos brittisk bryggerier och det gav ett resultat som visar hur mycket bryggerier vill hjälpa till och stötta verksamheter, inte minst lokalt.

Hela 82 procent av bryggerierna hade varit inblandade i någon form av välgörenhetsaktivitet under det senaste året. Ännu fler, 84 procent, säger att välgörenhet är en viktig del av deras verksamhet.

SIBA pekar också på vikten av att de lokala bryggerierna har sina egna taproom, som på många håll har ersatt de klassiska pubarna. Många pubar läggs ned men med hjälp av mindre bryggerier kan ölet fortfarande ha en social betydelse i många mindre brittiska städer.

Ett pris har också delats ut till ”Brewers In The Community 2018 Award”. Det priset gick till Brentford Brewing i Essex, som bland annat bidrar med pengar till de äldre i hemstaden, och dessutom lägger stor vikt på att deras verksamhet ska vara miljövänlig och hållbar.