Jättefestivalen får flyttas ännu ett år

Det är populärt att klä ut sig när man ska besöka Great American Beer Festival. Men de som vill göra det får nu vänta till 2022. Foto: Ronny Karlsson.

Den ställdes in i fjol. Nu är det klart att även årets upplaga av Great American Beer Festival stoppas. I stället siktar man på september 2022.

Great American Beer Festival startades i USA i början av 1980-talet. De första åren var det bara några få bryggerier som deltog, men i takt med att ölboomen tog fart har festivalen också växt enormt.

På senare år har runt 800 bryggerier varit på plats, och cirka 60 000 personer har besökt festivalen som varje år anordnas i Denver, Colorado.

Men i fjol blev festivalen inställt och nu är det klart att det blir samma sak i år.

– Vi är besvikna över att ställa in festivaldelen för andra året i rad. Även om vi saknar att fira med ölälskare och vår community så ser vi fram emot att genomföra öltävlingen och vårt onlineprogram, säger Bob Pease, vd för arrangerande Brewers Association.

Den prestigefyllda öltävlingen genomförs alltså, och man kommer under en månads tid att anordna olika föreläsningar, där intresserade personer för 20 dollar kan köpa sig en plats till alla de föreläsningar man vill lyssna på.

6-8 oktober 2022 får ölälskarna nu i stället sikta in sig på, för då genomförs Great American Beer Festival nästa gång. Då blir det också 40-årsjubileum för den stora ölfesten.