Jästtillverkare stäms på miljonbelopp

Sex miljoner dollar. Det blev en rejäl summa när Left Hand till slut skickade in den slutgiltiga stämningen mot jästleverantören White Labs.

Beernews skrev i förra månaden om bråket mellan bryggeriet Left Hand och jästleverantören White Labs. Två miljoner liter, mestadels ölet Milk Stout Nitro, återkallades och man hävdade från bryggeriets sida att det berodde på en dålig jäst. Left Hand hävdar att detta har lett till att flaskor haft ett alldles för högt tryck och till och med sprängts sönder, samt at smaken inte varit bra.

När den slutgiltiga stämningen lämnades in under veckan visade det sig att Left Hand kräver hela sex miljoner dollar av White Labs.

Detta på grund av all öl som fick hällas ut, men också ersättning på grund av hur det inträffade har påverkat varumärket.

Left Hand har kunder i 40 olika amerikanska stater och exporterar dessutom öl till Europa och Asien.

White Labs hävdade redan från början att man har 61 olika kontrollpunkter under sin process och att det inte kan vara något hos dom som ligger bakom problemen. Man säger att varje leverans av jäst kontrolleras innan den skickas iväg.