James tog steget från London till Göteborg

BIldspel

Bild 1 av 3

James Boatright hade koll på svensk öl redan innan han flyttade till Göteborg.

 

Han hade länge drömt om att jobba utomlands. Nu blir det verklighet när James Boatright blivit den senaste killen in i Beerblioteks laguppställning.

Boatright har hunnit med att vara i Sverige en dryg månad och ser fram emot äventyret.

– Jag gillar att lära mig nya saker, och nu får jag chansen att lära mig ett nytt språk. Det är en utmaning, säger han.

Han kommer från Londontrakten men har under fem års tid jobbat för Cotswold som ligger utanför Oxford.

– Jag var i fem år där och det var en helt annan typ av bryggeri. Vi hade ett bryggverk på 5000 liter och bryggde öl fem gånger i veckan. Vi bryggde mest lager och bryggde även en hel del öl åt andra, säger Boatright.

Drömmen om att få jobba utomlands har funnits länge och med en flickvän i Sverige var det inte så svårt att veta vilket land som lockade mest. Dessutom har han lite koll på svensk öl, både från sina besök i landet och från brittiska barer och butiker.

– Folk har hört talas om bryggerier som Dugges och Beerbliotek och har lite koll på svensk öl. En pub när min pappas hemhar också haft svenska öl, det var så jag provade först och jag gillade det redan då, säger han.

Nu har flyttlasset landat i Göteborg och det kommer också att innebära en viss skillnad i ölkultur. Men den resan påbörjade James Boatright redan i England.

– Jag brjade med cask precis som nästan alla andra. Nu skulle jag nog påstå att jag dricker mer craft beer än cask. Jag gillar pale ales, ipa men även en god lager. Det funkar med många olika sorters öl.

Olika sorter blir det också i jobbet framöver för James Boatright. Beerbliotek är ett av de svenska bryggerier som skapar flest olika sorters öl och det ser han fram emot att vara en del av.

Dessutom har han fått ett bra första intryck av sin nya hemstad.

– Göteborg är fantastiskt. Det är litet nog för att du ska kunna ta dig till olika delar smidigt, men tillräckligt stort för att det ska hända saker hela tiden.