Iwers och Mendonca spelar live på vår fest

Peter Iwers spelar live tillsammans med Paulo Mendonca under Beernews tvåårsfest. Foto: Ronny Karlsson.

Att spela live är bland det bästa Peter Iwers vet. I morgon kväll gör han det igen när Beernews firar sitt tvåårsjubileum.

Det är tillsammans med Paulo Mendonca som Iwers bland annat kommer att spela låten ”Hero”, antimobbningslåten som är kopplad till organisationen Artists United Aaginast Bullying.
Iwers är mest känd från sin långa tid som basist i hårdrocksbandet In Flames, och har därefter också spelat med Cyhra.
– Jag saknar att spela live, det var alltid det bästa varje dag när vi var på turné. Jag kommer säkert att göra det igen framöver, säger Iwers.
Under Beernews tvåårsjubileum på Brewers Beer Bar Magasinsgatan är det dags igen och då spelar han tillsammans med Paulo Mendonca. Mendonca har sin egen musikkarriär och har också jobbat som producent. Han har också varit med och skrivit låten ”Hero”.
De båda har samarbetat tidigare och bland annat spelat in ”U Got 2 Believe” tillsammans.
– Paulo är en fantastisk musiker och har gjort en massa olika grejer. Han jobbade i England under en period men nu är han tillbaka i Göteborg, säger Iwers.

Utöver ”Hero” kommer Mendonca också att spela några andra låtar under kvällen.

Hela kvällen på Brewers beer Bar är en välgörenhetssatsning i samband med att Beernews fyller två år. 18 olika bryggerier har gjort specialöl och alla pengar från kvällen går till Artists United Against Bullying.

Ett av ölen är bryggt av Odd Island, som drivs av Peter Iwers tillsammans med tidigare In Flames-kollegan Daniel Svensson. Det är en session-IPA som är tillägnad AUAB.

Med andra ord kan du dricka god öl, lyssna på bra musik och bidra till en god sak på en och samma gång den här kvällen.