Intresset på topp när Pink Boots bryggde öl

Bildspel

Bild 1 av 3

Pink Boots brygger öl över hela världen under 8 mars.

 

Pink Boots bryggde förstås öl under Internationella kvinnodagen. Nu är det dessutom på gång med en egen organisation i Sverige för föreningen.

Det var hos Hop Notch ute i Vaxholm som bryggningen genomfördes och det var inte så konstigt. Under ett antal år har Jessica Heidrich varit den drivande för Pink Boots i Sverige. I fjol bryggdes det öl hos Höganäs, men i år blev det på hemmaplan för Heidrich.
– Totalt är det nog ett 20-tal personer som passerat bryggeriet under dagen och det är riktigt bra, säger hon.
Ölet som bryggdes är en session-IPA med havtorn, och det är redan klart att det kommer på Systembolaget 23 maj. Ölet kommer att ha sin premiär på Black&Brown i Stockholm, och planen är att också hitta intresserade krogar i Göteborg och Malmö.
Intresset för Pink Boots växer och nu finns det planer på att starta ett eget så kallat ”chapter” i Sverige. Heidrich har bland annat haft kontakt med Nan Albertson på BeerLab och de har båda ett intresse av att ta föreningen till Sverige fullt ut.

Nyligen startades Europas första ”chapter” i Barcelona och kanske blir det Sverige som kommer som nummer två efter det.

Under bryggningen var det besökare på plats inte bara från Stockholm. Även bland annat Gotland och Skåne fanns representerat.