Innis&Gunn satsar på helt nytt bryggeri

Innis&Gunn storsatsar på ett helt nytt bryggeri i Skottland. Här ägaren Dougal Gunn Sharp tillsammans med svenske Mika Jeppsson, som i fjol vann en tävling och fick brygga öl på plats i Skottland. Foto: Innis&Gunn

Innis&Gunn storsatsar. Nu ska det byggas ett helt nytt bryggeri i Skottland.

Grundaren Dougal Gunn Sharp har lyckats bra med sitt bryggeri ända sedan starten och dessutom lyckats bra på den svenska marknaden. Nu är det dags att ta nästa stora steg för företaget. Ett helt nytt bryggeri ska nämligen byggas i Edinburgh.

Den exakta platsen för bryggeriet är inte bekräftad ännu, men planen är att skapa ett brygghus där kapaciteten ligger på cirka 40 miljoner liter öl per år. Kostnaden kommer att landa på knappt en halv miljard och man räknar med att brygga öl där under 2021.

– För mig är det här som att komma hem igen. Våra fans kan förvänta sig stora saker från oss i framtiden. Det kommer att finnas ett tap room och ett besökscenter vid den nya anläggningen och vi planerar för att ha olika events, till exempel ölfestivaler och matfestivaler, säger Dougal Gunn Sharp till sajten Drinks Business.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Innis&Gunn satsar på helt nytt bryggeri

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer