Hyllie redo för helt nytt bryggeri

BRYGGERIENKÄTEN

Erik Frithiof, här tillsammans med Glenn Pålsson, svarar på våra frågor för Hyllie Bryggeris räkning. Foto: Ronny Karlsson.

En helt ny anläggning. Det väntar för Hyllie Bryggeri under nästa år. Här ser du alla svaren på våra enkätfrågor.

 

Erik Frithiof är det som svarar och han listar även några av årets bästa svenska öl.

 

1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?

– 2020 har varit förändringarnas år för Hyllie Bryggeri, men det mesta hade vi nog gjort även utan Corona. Bästa draget var nog dock att vi släppte en herrans massa nya öl under året vilket gjorde att vi sålde hyfsat med öl trots världsläget.

2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?

– I februari flyttar vi in ett helt nybyggt bryggeri 100 meter från Malmö Centralstation. Ser inte hur något annat ska kunna toppa det. Helt ny utrustning, burklina, taproom, bastu. Ja, du hör ju hur det låter.

3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna.

– Det är ju det här med att välja ett. Men jag säger Svartberget, Ängöl och Nyköping. Utan inbördes ordning. Svartberget för en unik expansion, flera tunga offertvinster och genomgående kvalitet, Ängöl för sina opretentiösa lageröl och Nyköping för Sveriges snyggaste bryggeri och ovärderlig inspiration och pepp.

4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.

– Har druckit så ofantligt mycket bra svensk öl i år men jag går på de jag köpt om ett par gånger: Jämmerdalens Raspberries, Klackabackens Balsby Bitter och Nynäshamns Zumen Schwarz.

5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?

– Så länge det inte påverkar TSLS i nuvarande form så är jag all for. Men för oss som bryggeri är det inte en prioriterad fråga.

6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?

– Den här fick jag fråga Johan och Micke om för det är ju ändå de som brygger. De verkar vara ganska eniga om att Jester King är vår önskecollab. Allra helst med Averie Swanson men den möjligheten är ju tyvärr förbi.