Hyllat USA-bryggeri ute på turné i Sverige

Amerikanska bryggeriet Adroit Theory Brewing Company hyllades bland annat på MBCC i våras. Nu har Jonathan Baker gjort en Sverigeturné och bryggt flera öl.

Det relativt lilla bryggeriet från småstaden Purcellville ligger ute på Norra Virginias landsbygd nära gränsen till Maryland och cirka en timmes bilväg från Washington DC.

Nu har Jonathan Baker som driver bryggeriet varit runt i Sverige och bryggt öl. Bland annat var han hos Molecule i utkanten av Malmö.

– Det blir en double-mash imperial stout med laktos, tonkabönor, kanel, vanilj, karamell och pekannötter. Vi kommer även att stegmata med belgiskt godissocker. Det är på sätt och vis vad de kallar en “sticky bun” i USA: ett bakverk som påminner om en kanelbulle, men med massor av glasyr och nötter, säger Jonathan.

Jonathan Baker hade en trevlig dag hos Molecule.

Baker gjorde också stopp i Stockholm för en tap takover, samt i Karlstad där han bryggde öl med Ten Hands.

– Vi bryggde en New England-Style Double IPA med citra, nelson sauvin, och kohatu. Jag är väldigt taggad. Detta blir första gången Adroit någonsin använt kohatu i en öl, som jag kan minnas. Ölet kommer att heta Sleepwalker.

Efter Sverige är det Baltikum som står på tur med två olika collabs med Ārpus samt ett besök i Helsingfors och Helsinki Haze Wave Festival. Efter detta bär det iväg till Lübeck och en collab med Sudden Death. Europaäventyret avslutas i England med en collab med Neon Raptor.

Tack till Michael Lindström som var på plats i Malmö och pratade med Jonathan Baker.