Exklusivt när Molecule öppnar sitt taproom

Hannes Gruber, Chad Paton och Anders Kvist elmeleven chad beer nerd brewing Foto: Molecule

I helgen öppnar skånska Molecule sitt taproom för första gången och Hannes Gruber utlovar en del exklusiva grejor.

Molecule som består av Nerdbrewing, Chad Beer och Elmeleven har fått provsmakningstillstånd och nu i helgen är det premiär på bryggeriet i Arlöv.

Och när folket nu för första gången ska få komma och dricka öl på bryggeriet så blir det både exklusivt och nya öl som erbjuds.

– Vi har ett lyxproblem i att vår serie med fatlagrad öl brukar ta slut väldigt snabbt, men vi har några flaskor stående som vi kommer att öppna, säger Hannes Gruber.

– Bland annat nummer fyra, som var en bourbonfatlagrad imperial stout på 17 procent, där vet jag att vi har några flaskor. Sen har vi lite nya öl som vi inte har släppt än, bland annat en barley wine som är lagrad på svenska fat från Agitator. Den är lite kul och väldigt trevlig om man gillar rök.

Men det blir inte bara tunga öl. Förutom flaskor blir det åtta kranar och där utlovar Hannes öl av betydligt fler typer.

– Det kommer att vara stor bredd, från mörkaste mörkt till humligaste ljust och surt däremellan.

Bryggeriet ligger i Malmöförorten Arlöv, ett par minuter på tåg från centralstationen, så det är smidigt att ta sig dit. Och Hannes har tillsammans med Chad Paton och Anders Kvist jobbat hårt några dagar för att förbereda för premiäreventet.

– Vi har en hyfsat öppen lokal, men vi är rätt duktiga på att fylla upp den, så vi har fått flytta undan en del och sen fixa bord och stolar. Vi räknar med att få in 50 personer, säger Hannes.

– Sen hoppas vi på att vädergudarna är snälla så att vi kan ha uteservering också.

Tanken är att hålla öppet fyra fem timmar på fredag och lördag. Sen blir det mer framöver.

– Men det blir inte varenda helg framöver. Vi får se, det hänger på intresset. Nu har vi tillståndet och det öppnar även upp för att hålla lite privata provningar också.