Hyllade Wakefield bryggde i Göteborg

Bildspel

Bild 2 av 3

Jonathan Wakefield I samtal med Poppels huvudbryggare Daniel Granath.


 

Jonathan Wakefield är kanske världens mest spännande bryggare när det gäller berliner weisse med frukt. I dag bryggde han just en sådan i Sverige med All In Brewing och Poppels.

Det hela började när All In Brewing bryggde Ronan The Strawbarian hos Wakefield i Florida för ett par år sedan. Efter det samarbetet har de fortsatt att ha kontakt och när Jonathan Wakefield kom till Sverige för Brewskival kändes det logiskt med ett nytt samarbete.

– Vi har jobbat en hel del med Poppels den senaste tiden och tänkte att vi skulle kunna ha roligt alla tre, säger Pelle Frost på All In Brewing.

Ronan The Strawbarian är en berliner weisse med jordgubb och rabarber. Den här gången har ska det även tillföras vinbär till brygden.

– Röda vinbär finns inte i USA och Jonathan tyckte att det lät spännande. Det här har varit en möjlighet för oss att lära oss mer, det är första gången vi brygger en sådan här öl, säger Mats Wahlström på Poppels.

För Jonathan Wakefield är det första besöket i Sverige en mycket positiv erfarenhet. Han tyckte väldigt bra om Brewskival och uppskattar att komma till Göteborg för att brygga öl och ha en tap takeover på Brewers Beer Bar. Och det blir faktiskt två olika öl för bryggeritrion. På onsdag ska det bryggas en stark imperial stout med bland annat havssalt och lakrits.

– Det är kul att komma hit och kul att jobba med lokala produkter när man samarbetar. Hela grejen med Florida weisse är att vi använder lokala frukter och bär. Nu gör vi det här också med vinbären. Kanske ska den kallas för Swedish weisse, säger Wakefield.

De båda ölen som bryggs hos Poppels i Jonsered är tänkta för den svenska marknaden och förhoppningen är att få in dom på Systembolaget.

– Det är jättekul att ha här en kille som kanske är bäst i världen på suröl med frukt, säger Pelle Frost och Mats Wahlström håller med.

– Vi lär oss massor en sådan här dag.