Hyllade bryggeriet tar över hos kollegor

Barbara och Greg Gerovac har sålt sitt bryggeri till Monkish, som nu gör en satsning i Anaheim. Foto: Montage.

Efter tio år ska Anaheim Brewery läggas ned. Då passar Monkish på att ta över såväl bryggeriet som en tillhörande beer garden.

Anaheim Brewery har anor sedan 1800-talet, men startades i nuvarande form 2011. Det innebär att man var ett av de första bryggerierna i Anaheim, en bit öster om Los Angeles.

I dag finns för svenskar mer kända bryggerier som The Bruery och Bottle Logic i staden och nu kommer ännu ett hyllat bryggeri dit. Monkish tar nämligen över efter Anaheim Brewery och satsar på ett andra bryggeri.

– Det händer många spännande saker i bryggeribranschen i Anaheim och vi är glada över att vara en del av det och att berika öltraditionen i området, skriver Monkish i sociala media.

Barbara och Greg Gerovac har drivit Anaheim Brewery och avslutar med att fira tio år som bryggeriägare. Man har haft fokus på europeiska ölstilar och det blir förstås en kontrast när Monkish flyttar in. Det sistnämnda bryggeriet är mest kända för sina moderna humlebomber.

– Vi önskar Barbara och Greg lycka till när de nu fullt välförtjänt kan dra sig tillbaka. Vi har stor respekt och beundran för deras bidrag till craft beer-scenen i Los Angeles-området, skriver Monkish.

Monkish har i dag sin anläggning i stadsdelen Torrance i Los Angeles, inte så långt från stadens stora flygplats. Där har man en ganska liten serveringsdel som i princip alltid är full, inte minst när man släpper nya öl. Den här satsningen ska ge betydligt fler människor möjlighet att köpa ölen och även att dricka dom på plats.