Hyllade bandet redo att släppa eget öl

Hyllade bandet Movits har bryggt öl med Bottenvikens Bryggeri. Andreas Rensfelt, Joakim Nilsson, Mattias Bergström och Johan Rensfelt är alla nöjda med resultatet. Foto: Pressbild.

Miljoner människor har lyssnat på deras musik och de har bland annat turnerat i USA. Nu har Luleåbandet Movits dessutom sitt eget öl på Systembolaget.

 

Movits har gjort stor succé med sin jazzinspirerade hiphop. Trion Johan Rensfelt, Anders Rensfelt och Joakim Nilsson har turnerat en hel del även internationellt.

Men planerna för att ta fram sitt eget öl skapades på en näringslivsgala på hemmaplan i Luleå.

– Jag var på Nolia i Umeå men min kollega Mattias var hemma för att gå på en näringslivsgala. Jag gav honom i uppdrag att se till att Movits som spelade där skulle smaka vår öl, säger Joakim Nilsson på Bottenvikens Bryggeri.

Bandet smakade ölen och det blev starten på en vänskap som efter ett tag ledde till att man ville brygga ett öl.

– De ville göra något kul i Luleå och när vi sade att de kunde komma och brygga ett öl sade de ja. Första gången vi bryggde ölet var precis före pandemin, säger Nilsson.

Då släpptes ölet på lokala krogar och även på Glasbanken. Men nu är det dags för premiär på Systembolaget för ölet som har namnet ”Fader Movits”.

– Johan har ordnat med en bild på sin pappa på etiketten, och han är en lokalkändis, säger Nilsson.

Ölet är en india pale ale som landat på 5,5 procent. Joakim Nilsson beskriver det som lättdrucket och bandet har bland annat varit med och valt ut humlen i ölet.

Ölet släpps i det lokala sortimentet och går även att beställa i resten av landet. Ölet släpps samma dag som Arvingarna släpper sitt öl och fler öl där musiker varit inblandade är på gång.

Movits släppte sitt första album ”Äppelknyckarjazz” 2008 och redan då fick man bra kritik av recensenter. Därefter har det släppts ytterligare fem album och ett antal singlar. Nu kan man också lägga till meriten att ha sitt eget öl på Systembolaget till framgångarna.