Humligt när Brewski bryggde i Göteborg

Bildspel

Bild 4 av 4

Mats Wessberg, Fredrik Fölster och Tobbe Gustavsson hade en hel del att prata om under dagen.

De brygger öl som påminner om varandra och har likadana bryggverk. Givetvis var det till slut upplagt för ett samarbete mellan Spike och Brewski, och nu har det blivit av.

Det var på Spikes bryggeri i Göteborg som samarbetet blev av.

– Det känns som att vi har ölfilosofier som liknar varandra, och då är det kul om vi kan göra något ihop, sade Fredrik Fölster från Brewski.

De båda bryggerierna delar intresset för att brygga humlig öl med frukt och har dessutom faktiskt exakt likadana bryggverk. När det nu blev ett samarbetet skippade man faktiskt frukten och istället blir det en New England-IPA med Nelson, Citra och Chinook.

– Det är faktiskt första gången vi brygger med Nelson, den är svår att få tag i, säger Mats Wessberg på Spike.

Det är inte omöjligt att man försöker få in ölet på Systembolaget och under bryggning fanns också tankar kring att brygga ölet på nytt om det säljer bra. 2000 liter bryggdes det den här första gången.

När Marcus Hjalmarsson i USA är det Fredrik Fölster och Tobbe Gustavsson som står för bryggandet hos Brewski och även om det nu väntar lite semester så ska det bryggas öl under hela sommaren.

I samband med samarbetsbryggningen gjordes också en satsning på Brewskiöl i Spikes taproom. Där fanns bland annat tre olika öl på flaska som inte funnits i Sverige tidigare.

Om några veckor ska även ölet som bryggdes i dag komma ut på marknaden och räkna med att det kommer att finnas i Spikes taproom under sommaren.