Humlen viktig när Prins Katt brygger öl

Han började med att hjälpa till på Fors Bryggeri. Men nu ska Erik Rydå brygga öl under eget varumärke på samma bryggverk.

Rydå jobbar under namnet Prins Katts Hantverksbryggeri, och namnet har en koppling till hans katt Sixten.

– Han finns med på alla mina bilder på Instagram, säger han.

Erik Rydå är från Eskilstuna men har flyttat till Motala. Han jobbar som fritidspedagog men har varit ölintresserad en längre tid.

– Jag tänkte attt jag har bryggt öl hemma så mycket så att när den här chansen dök upp ville jag passa på.

Fors Bryggeri i Motala drivs av Patrik Fors och deras samarbete inleddes när Erik Rydå började att hjälpa till i bryggeriet. Längs vägen kom planerna på att göra sin egen öl.

De båda skiljer sig åt när det gäller inriktning på öl. Fors Bryggeri gör balanserade öl medan Prins Katt vill fokusera på öl som sticker ut lite mer.

– Jag är inte nyskapande men gillar den amerikanske stilen med humliga india pale ales och kolsvarta stouts. Jag tror att vi kan lära av varnadra, säger han.

Den första ölen är en india pale ale och den kommer att finnas på lokala pubar. Han är noga med att få sin öl såld och uppdrucken medan den är färsk.

– Jag stör mig lite på en del öl från utlandet som inte är färsk när den kommer hit.

Nu återstår att se hur hans öl tas emot och hur mycket han kommer att brygga i framtiden. Men han är glad att han har kommit igång.

– Jag och många andra gillar min öl men jag är inte redo att starta ett eget bryggeri. Men min största dröm är att kunna leva på det här i framtiden.