SwedBeers tankar ska bli till verklighet

Nils Sörlin har varit flera gånger i Kina för att hitta en bra leverantör av jästankar.. Foto: Privat.

SwedBeer.se fortsätter att bredda sin verksamhet. Nästa steg blir att sälja kinesiska jästankar från sitt lager i Sverige.

Nils Sörlin har gjort fler resor till Kina för att träffa olika tänkbara samarbetspartners och nu är ett avtal underskrivet. Det innebär att SwedBeer.se blir återförsäljare för tankarna i Norden.

– Jag blev imponerad av vad dom gör. De gör i princip allting själva i fabrikerna, säger han.

Innan avtalet var underskrivet var det viktigt för Sörlin att ha varit på plats och själv både ha sett produktionen och ha träffat ledningen för fabriken.

– Vi vill att folk ska känna sig trygga med att handla från Kina, de har inte alltid det bästa ryktet, säger han.

Planen är att ha de vanligaste tankstorlekarna på ett lager i Sverige och dessutom sköta alla kontakter med kineserna. Det är viktigt för oss att erbjuda korta leveranstider och inte låta kunder ligga ute med pengar utan att ha fått varan, säger han.

SwedBeer.se startade som ett distributionsbolag där man hjälper bryggerier att få ut sin öl till olika uteställen och Systembolaget. Längs vägen har det också blivit försäljning av serveringsstationer och engångsfat.

– Det här fanns med i planerna redan när vi startade SwedBeer.se. Det går att specialbeställa jästankar precis som man vill ha dom, men även i originalutförande är de fullt fungerande med bland annat kylning och kolsyresten, säger Sörlin.