Hon tar över efter Nils på Stigbergets vd-stol

Maria Ejdestig blir ny vd för Stigbergets Bryggeri i sommar.

Nu är det klart vem som tar över som vd på Stigbergets Bryggeri efter Nils Hultkrantz.

Det blir en kvinna som blir Stigbergets vd från den 1 augusti. Maria Ejdestig heter hon och hon har ingen tidigare erfarenhet från bryggeribranschen. Men det har inte heller varit ett krav. Senast kommer hon från ett företag som jobbar med inredning och design för företag.

– Hon är intresserad av öl, men inte som ölnörd. Det var inte en grund för rekryteringen att ha bryggt hemma eller att känna till branschen utan framför allt ha ett driv att sätta sig in i den och komma med friska ögon och nytt tänk, säger Nils Hultkrantz.

– För oss handlar det mycket om att ta in generella och generiska företagskompetenser. Vi har redan otroligt mycket branschkunskap och spetskompetens och den kommer att finnas kvar.

Maria Ejdestig kommer att arbeta med sånt som Nils Hultkrantz själv vill komma bort ifrån.

– Hon kommer att ha järnkoll på budgetar och ekonomi. Alla de saker som jag har behandlat styvmoderligt och inte har intresse eller utbildning för. Hon känns som en riktigt bra chef med kapacitet för att sätta sig in i vår verksamhet och förstå vilka vi är. Hon är intresserad av företagskultur, är kommunikativ, smart och precis vad vi behöver, säger han.

– Det mest akuta nu är att växa ikapp organisationsmässigt och få ordning. Att kunna fortsätta att växa utan att det gör ont. Då behöver man lägga pengar, energi, närvaro och kompetens på alla människor bolaget. Det tjänar man också pengar på och slipper vantrivsel hos folk.

Nils sitter kvar på vd-stolen fram tills Maria börjar i augusti. Därefter blir det ett annat fokus.

– Jag kommer att fortsätta med mina kärnområden som produktutveckling, marknad och försäljning mot Systembolaget, och det innebär att jag kan lägga mer tid på att starta nya krogar, säger han.