Hembryggaren Daniel fixar öl till festival

Bildspel

Bild 1 av 6

Jodå, Daniel Borg och Peter Lincoln hann faktiskt med att prova lite öl också.

Om några veckor är det dags för Katarina Kegger med en hel del spännande bryggerier. En som också skapat öl dit är hembryggaren Daniel Borg.

Katarina Kegger hade premiär i fjol och blev en framgång. När årets upplaga genomförs i juni blir det öl från såväl svenska som utländska bryggerier. Men faktiskt har hembryggaren Daniel Borg också ett öl som serveras där.

Han vann nämligen den hembryggartävling som genomfördes i fjol och priset var att brygga ett öl till årets festival tillsammans med ett kommersiellt bryggeri. Valet av bryggeri föll på Brewing Költur.

– Det var en del av priset och Peter är engagerad i festivalen så det föll sig naturligt att det blev bryggning hos dom, säger Borg.

Ölet som han vann med och som bryggts igen är en New England-IPA med humlesorterna centennial, mosaic, azzaca och galaxy.

– Jag gillar när den typen av india pale ale är tropisk och fruktig, säger Borg.

Under bryggdagen blev det förstås en hel del jobb och dessutom snappade han upp en del tips inför kommande hembryggningar.

– Det är fantastiskt roligt att brygga så här på riktigt och att vara på ett bryggeri en hel dag. Vi hade en jättebra dag, säger han.

Hophead blir namnet på ölet som troligen har premiär på festivalen 8-10 juni. För Daniel Borg har bryggdagen väckt tankar om att satsa mer på sin hobby, men samtidigt tycker han att det är kul även när bryggningen sker hemma i köket.

– Det här är drömmen egentligen, att få vara med hos de riktigt bryggerier någon gång i bland och sedan brygga hemma i övrigt. Som hembryggare kan man experimentera betydligt mycket mer, på riktiga bryggerier är det mer produktion av samma öl många gånger, säger han.