Nytt program ska locka nya anställda

Fler kvinnor och fler anställda med olika etnisk bakgrund. Det är målet när amerikanska Tired Hands blir först med en ny typ av lärlingsprogram.

Philadelphiabryggeriet Tired Hands har en hel del supportrar i Sverige. Bryggeriet har vid flera tillfällen haft uppskattade öl i Sverige.

Nu gör man en egen variant av lärlingssystem på bryggeriet. Man kallar det för Diversity Brewing Internship Program och handlar om en tre månader lång lärlingsutbildning på bryggeriet. Målet är att locka kvinnor och personer med olika etnisk bakgrund.

– Om vi tittar på våra gäster så är det människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Då vill vi inte att bryggningen bara ska vara något för unga vita män, säger Julie Foster, en av delägarna till Tired Hands.

I dag har Tired Hands 14 personer anställda i produktionen och en av de 14 är kvinna. Det vill man ändra på med det nya programmet.

Julie Verratti sitter med i Brewers Associations Diversity Committee. Hon hyllar satsningen och beskriver den som en moralisk kompass som många andra borde ta efter.