Hektisk Uppsalahelg för Brygghuset Finn

Bild-5

Bild 1 av 6

Erik Sundqvist, Anders Sundqvist, Petter Lindholm, Erik Briggsta och Kalle Olsson under samarbetsbryggningen mellan Brasstacks och Brygghuset Finn.


 

Brygghuset Finn bestämde sig för att ta en helg i Uppsala. Det resulterade i två bryggningar och ett pubevent.

Representanter från Landskronabryggeriet passade på att träffa kompisar från studenttiden men det blev också en hel del jobb.

– Det var fullt upp hela helgen, men det blev bra utbyten av våra träffar. Det är alltid kul att se hur andra har det, säger Petter Lindholm.

Den första bryggningen gjordes tillsammans med Uppsala Brygghus och Maarten Vanwildemeersch. Där bestämde man sig för att brygga en humlig belgisk öl som tangerar att vara en trippel.

– Den kommer att bli bra, vi har känt Maarten sedan hans tid på Slottskällan och när vi träffades på Uppsala Beer&Whisky kände vi att vi ville göra något tillsammans, säger Lindholm.

Under kvällen väntade sedan en tap takeover på O´Connors i Uppsala.

På lördagen var det bryggning hos Brasstacks.

– Det var en fantastiskt trevlig dag. Deras bryggeri ligger vackert ute på landet och vi grillade lunch och provade deras folköl under bryggningen.

Resultatet av den bryggningen blev en imperial stout med champagnejäst.

– Det är samma jäst som vi har använt tidigare i vårt öl Wheat Blanc. Det är en trevlig jäst som kan jäsa starkt och även ge en bra kropp, förklarar Lindholm.

Det bryggdes 2000 liter av den belgiska ölen och knappt 1000 liter av stouten. Om de går bra på marknaden är det inte omöjligt att de bryggs på nytt.

– Vi hoppas att det kan bli premiär för båda ölen på Hakets festival i Göteborg i juli, säger Lindholm.